Waarom streamingdiensten de toekomst van televisie zijn

Televisie is de afgelopen decennia enorm geëvolueerd. Van zwart-wit naar kleur, er is een voortdurende verandering geweest in hoe we naar televisie kijken. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten televisies beschikbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Een factor die echter niet is veranderd, is het belang van televisie in ons leven. Televisie blijft een essentieel onderdeel van onze cultuur en voorziet ons van amusement, educatie en informatie.

Redenen waarom streamingdiensten de toekomst van televisie zijn

1. Inhoud op aanvraag

Netflix, Hulu, Amazon Prime Video en HBO Now zijn allemaal on-demand contentstreamingdiensten. Dit maakt hen tot de toekomst van televisie. Met on-demand contentstreamingdiensten hoeven kijkers niet langer te wachten tot hun favoriete programma op tv komt. Ze kunnen het bekijken wanneer ze willen. Met on-demand contentstreamingdiensten kunnen kijkers hun favoriete programma’s en films ook offline bekijken. Dit is iets dat traditionele tv-netwerken niet kunnen bieden.

2. Mogelijkheid om aangepaste kanalen te maken

Televisiestreamingdiensten zijn de toekomst van televisie. Dit komt omdat ze gebruikers in staat stellen hun tv-kijkervaring aan te passen door hun eigen kanalen te creëren. Ik kan bijvoorbeeld een zender maken die bestaat uit al mijn favoriete kookprogramma’s. Ik kan ook een kanaal maken dat alleen natuurdocumentaires bevat. Deze flexibiliteit is niet mogelijk bij traditionele kabel- en satelliet-tv-aanbieders.

3. Lage kosten

Televisiestreamingdiensten worden steeds populairder en goedkoper. Diensten zoals Netflix, Hulu en Amazon Prime Video bieden lage maandelijkse kosten in vergelijking met kabel-tv. Deze services bieden ook een verscheidenheid aan inhoud die op aanvraag kan worden gestreamd. Deze inhoud omvat films, tv-programma’s en documentaires.

De kosten van kabeltelevisie blijven stijgen, terwijl de kosten van streamingdiensten relatief laag blijven. Daarnaast neemt het aantal mensen dat naar streamingdiensten kijkt toe. Uit een onderzoek van Deloitte bleek dat 58% van de Amerikaanse volwassenen wekelijks streaming video-inhoud bekijkt, vergeleken met 52% in 2016.

Streamingdiensten zijn de toekomst van televisie omdat ze betaalbaar zijn en een verscheidenheid aan inhoud bieden. Kabel-tv wordt minder populair omdat het duur is en beperkte inhoud biedt.

4. draagbaarheid

Televisiestreamingdiensten zijn de toekomst van televisie omdat ze draagbaar zijn. Dit betekent dat gebruikers hun favoriete programma’s en films op elk apparaat en overal kunnen bekijken. Als iemand bijvoorbeeld op reis is en een lange tussenstop heeft, kunnen ze hun favoriete programma op hun telefoon of tablet bekijken. Of als iemand wacht op het onderhoud van zijn auto, kunnen ze een film kijken op hun telefoon. Streamingdiensten zijn ook zeer betaalbaar, waardoor ze een geweldige optie zijn voor mensen met een beperkt budget.

5. Sociale interactie

Televisiestreamingdiensten worden steeds populairder naarmate mensen afstand nemen van traditionele televisie. Daar zijn een aantal redenen voor: ten eerste laten streamingdiensten kijkers kiezen wat ze willen kijken, wanneer ze het willen bekijken. Deze mate van flexibiliteit is zeer aantrekkelijk voor doelgroepen die gewend zijn controle over hun eigen leven te hebben. Bovendien stimuleren streamingdiensten sociale interactie. Kijkers kunnen bijvoorbeeld hun mening over een show of film delen met vrienden en andere kijkers via sociale-mediaplatforms zoals Twitter en Facebook. Dit type interactie creëert een gemeenschap rond televisie-inhoud, wat gunstig kan zijn voor zowel de serviceproviders als de kijkers.

6. Advertentiemogelijkheden

Televisiereclame is in ontwikkeling. Traditioneel werden commercials uitgezonden tijdens specifieke tijdvakken en zouden netwerken advertentieruimte verkopen aan de hoogste bieder. Nu het kijkerspubliek echter is verschoven van traditionele televisie naar streamingdiensten, worden advertentiekopers gedwongen te heroverwegen hoe ze consumenten bereiken.

Netflix, Hulu en Amazon Prime Video volgen niet hetzelfde op advertenties gebaseerde model als traditionele televisienetwerken. In plaats daarvan zijn deze streamingdiensten afhankelijk van abonnementsinkomsten van hun miljoenen gebruikers. Hierdoor kunnen ze ononderbroken streaming aanbieden zonder vervelende advertenties. Dit betekent echter ook dat streamingdiensten minder afhankelijk zijn van advertentie-inkomsten. Uit een recent onderzoek is zelfs gebleken dat slechts 2% van de inkomsten van Netflix uit advertenties komt. Dit is 36% voor CBS en 37% voor NBCUniversal. Dit lijkt misschien een nadeel voor streamingdiensten, maar het geeft hen juist een voordeel ten opzichte van traditionele netwerken.

Benieuwd naar alle soorten streamingdiensten en wat ze te bieden hebben? Neem dan een kijkje op Streamplayers.nl.